Opzet van het herontwerp
Mijn voorstel is een blended leeromgeving te ontwerpen die de onderwerpen van Dynamica tot leven brengt door middel van digitale simulaties, online opdrachten, en praktijkgerichte opdrachten in groepsverband.
Door deze elementen te combineren, kunnen studenten hun kennis en vaardigheden verder ontwikkelen en dieper inzicht krijgen in dynamische systemen. Dit sluit aan bij het onderwijsconcept van DBE, waarbij leren gebeurt door ontwerpen, experimenteren en reflecteren in een praktijkgerichte context.
Het voorstel bestaat uit:
- Online leerplatform met interactieve modules: Het leerplatform bevat video’s, interactieve simulaties en zelftoetsen. Studenten kunnen bijvoorbeeld een simulatie gebruiken om de beweging van een systeem te visualiseren en te manipuleren, wat hen helpt om complexe concepten zoals versnellingen en krachten (kinetica en kinematica) beter te begrijpen.
- Projectmatig werken met realistische casestudies: Binnen DBE speelt het werken aan realistische, praktijkgerichte projecten een centrale rol, iets wat aanzet tot Duurzaam Onderwijs. Daarom wil ik binnen het vak Dynamica 2 het praktijkprobleem van de kermisattractie sterker integreren in het theoretische vak; een casus waarin studenten een dynamisch systeem ontwerpen en analyseren. Studenten krijgen zo handvaten om de theorie direct toe te passen, en leren ook door iteratie en experimentele handelingen; waarbij ik vooral moet zorgen dat het stuk reflectie en feedback mee wordt genomen.
- Samenwerking en feedback: Door gebruik te maken van een online platform (waarvoor ik wat extensiever Blackboard wil gaan gebruiken), worden studenten gestimuleerd om hun voortgang te delen, feedback te ontvangen van medestudenten en/of docenten en te reflecteren op hun werk. Dit past wederom ook bij de DBE-benadering, waarin samenwerking, reflectie en een continue loop van leren centraal staan. Dit doet natuurlijk niet af aan de persoonlijke feedback die de studenten al ontvangen tijdens contacturen.
Reactie plaatsen
Reacties